Home > Cannot Load > Cannot Load Exchanger Medium

Cannot Load Exchanger Medium

HP DP Mount Requests 'Mount request for medium' Commands to check version of DP client TSM Admin Tasks [12:1165] Internal Database network communication ... [Critical] [90:63] Cannot load exchanger medium (T... Drives 1,2,9,14 and 22 are "full" but there are no backup jobs running. If necessary, perform a H/W reset of the autochanger or cycle power. Powered by Blogger. Source

Move the tape to a free slot either from GUI/CLI and run the backup. >> there are chances that the library might be fully loaded and the drive too is holding Register now while it's still free! Picture Window template. Red Flag This Post Please let us know here why this post is inappropriate. https://community.hpe.com/t5/Data-Protector-Practitioners/Cannot-load-exchanger-medium-Target-drive-is-busy/td-p/5186976

Picture Window template. i had to set it to reload busy media if it had problems accessing it. Please assign a kudo to this post, if you find it useful. 1 Kudo Reply GabrielM Occasional Advisor Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email

Hi,Post output for devbra -dev from server "backup"!!The same server control the robot?uma output are from "backup" server?Regards Please assign a kudo to this post, if you find it useful. 0 To check/free locked devices in HP DP [61:4006] Couldnot connect to inet in order to sta... ► February (14) ► January (2) Total Pageviews Visitors by Post Visitors Live Traffic Stats The drive index may be incorrect. Registration on or use of this site constitutes acceptance of our Privacy Policy.

Solved! Hi Eblyn,/opt/omni/lbin # ./devbra -devExch HP:MSL G3 Series Path: "/dev/sg3" SN: "MXA83310DP"Description: HP StorageWorks MSL 2024 G3 SeriesRevision: 5.80 Flags: 0x0006 Slots: 23 Drives: 1Drive(s) SN:"HU18292M7F"Exch HP:MSL G3 Series Path: "/dev/sg1" Thanks sir./dev/sg15> statElement Status (T=Transport, X=Im/Export, D=Drive, S=Storage): 0 T1 Empty "" "" 101 X1 Empty "" "" 102 X2 Empty "" "" 103 X3 Empty "" "" 1 D1 Full navigate to this website An operating system error or a SCSI error has been encountered.

hi Gabriel,Why robot show 2 diferents paths???would you explain this situation?Maybe this created the problem.Regards Please assign a kudo to this post, if you find it useful. 0 Kudos Reply GabrielM Backup Admin Hi There, Thanks for visiting my site. Cancel Red Flag SubmittedThank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action. Using UMA utility for device management: Example of fully loaded autoloader which needs manually unload media from drive.

Powered by Blogger. http://emrebaransel.blogspot.com/2009/04/cannot-load-exchanger-medium-target.html The simplest possibility is that a DP media agent crashed while using the tape in the drive. HiI'm running DP 6.10 on SUSE Linux Enterprise Server 10 SP1 (x86_64) -; until last week it was working without any problem, suddenly it started to fail all backups and media Sunday, February 16, 2014 [Critical] [90:63] Cannot load exchanger medium (Target drive is busy.) It can be interesting in troubleshooting a device issue sometimes.Let's deal with the devices in this post..

I don't know why, but the drive kept trying to load this particular tape every time a backup ran, even though we had a dozen otehr tapes in the drive.....and it this contact form Verify that the autochanger device is online and ready. Alternatively, in the DP GUI, configure 'Devices and Media' -> Devices -> -> Properties -> Control -> 'Busy drive handling' to 'Eject medium' instead of the default 'Abort'. VM with the same identifier already exists TagsAndroid apt backup bug cron data protector Desire disk domains google GWT HP HTC Iran israel java kvm Linux mdadm munin MySQL Nagios NRPE

Isolate the media by moving it to separate media pool and unload it from library. RE: Cannot load exchanger medium (Target drive is busy.) nath01 (TechnicalUser) (OP) 24 Nov 05 09:39 i think i have managed to get it to work now! If the status is still shows poor even after formatting, it is not advisable to use it henceforth. --- Clean the affected drives with good cleaning tape and run a test have a peek here Community Data Protector Practitioners Forum CommunityCategoryBoardUsers turn on suggestions Auto-suggest helps you quickly narrow down your search results by suggesting possible matches

RMAN-03002: failure of shutdown command at 03/02/2... Have been experimenting with ADs herein the blog. Take care!

By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. End of content United StatesHewlett Packard Enterprise International CorporateCorporateAccessibilityCareersContact UsCorporate ResponsibilityEventsHewlett Packard LabsInvestor RelationsLeadershipNewsroomSitemapPartnersPartnersFind a PartnerPartner

Regards,Shishir 4 Kudos MMontesanto Occasional Advisor Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎07-13-2009 04:26 AM ‎07-13-2009 04:26 AM common.ConfigException Native version is enabled but node manager native library could not be loaded : NativeVersionEnabled E-T-L Architecture and Business Models Call For Participation is Open for the Xen Project User So manually remove the tape from slot/drive. Talk With Other Members Be Notified Of ResponsesTo Your Posts Keyword Search One-Click Access To YourFavorite Forums Automated SignaturesOn Your Posts Best Of All, It's Free!

You are hereHome Cannot load exchanger medium (Target drive is busy.) Thanks to Emre Baransel for this story Apr 30, 2009 4:58am Database This Data Protector error message started to appear Newer Post Older Post Home Subscribe to: Post Comments (Atom) Subscribe Enter your email address:Delivered by FeedBurner Search This Blog Blog Archive ► 2016 (5) ► August (2) ► July (3) SOLVED Go to Solution Topic Options Subscribe to RSS Feed Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this Topic to the Top Bookmark Subscribe Printer Friendly Page GabrielM Occasional Check This Out Pls use it at your personal risk..

Hithank you very much for your help, I have not ruled out that the problem may be of a tape, the problem is happening with 2 tapes, anyway I will try Check that the drive is properly configured. Close this window and log in. Hi , thanks guysYes, the server called "backup" controls the robot, and the Post output for devbra -dev, and uma are from "backup" server. 0 Kudos Reply Eblyn Solis Honored Contributor

Error Message: [Normal] From: [email protected] "Drive01" Time: 2/13/2014 5:41:04 PM By: [email protected]@Changer0:7:0:1 Loading medium from slot 2 to device Tape0:7:0:0C [Critical] From: [email protected] " Drive01" Time: 2/13/2014 5:41:24 PM Already a member? Showing results for  Search instead for  Do you mean  Menu Categories Solutions IT Transformation Internet of Things Topics Big Data Cloud Security Infrastructure Strategy and Technology Products Cloud Integrated Systems Networking If you don't run into the situation again, then you could ignore the problem this time.

This usually happens when a tape is still stuck in the drive probably when there was some lost communication to the cell manager.Also compare the robot configuration with devbra output Regards We had a very similar problem recently......had HP on the phone for hours.....even had an engineer sent out to replace our tape library. and cannot seem to track down what the problem is.I have rebooted the tape drive a few times and this hasnt worked.any idears what it could be?